Claim je domein !

Is jouw naam nog vrij? Registreer hem gelijk. Bij ons geen lokkertjes met eerste jaar voor weinig met toptarieven bij verlenging maar altijd een lage prijs !

.nl

€8

.com

€12.49

.org

€17.75

.be

€8

.eu

€8

Waarom een domeinnaam bestellen bij SitiHost

Uitmuntende support

Problemen zijn altijd vervelend. Gelukkig staan wij je zowel via ons ticketsysteem als telefonisch voor je klaar!

Eenvoudig beheer

Ons hostingpaneel is eenvoudig in gebruik en kom je er niet uit? In onze kennisbank vindt je veel antwoorden op je vragen.

Creer subdomeinen

Maak subdomeinen aan van jouw domein. Zo kan je bijvoorbeeld ook hallo.domeinnaam.nl gebruiken.

Betaal nooit te veel

Bij ons altijd lage tarieven, geen lokkertjes het eerste jaar, maar altijd de beste prijs/kwaliteit verhouding!

E-mailadressen aanmaken

Maak nieuwe e-mailadressen aan of laat de e-mails doorsturen naar je huidige e-mailadres. Wel zo handig! Veel mailadressen, groter bedrijf? Kijk dan naar Microsoft365

Doorverwijzen

Maak via ons paneel een onbeperkt aantal doorverwijzingen aan naar andere mailadressen.

Domeinnaam registreren?

Maak jezelf vindbaar!

Registreer een domeinnaam en laat je bedrijf naar voren komen bij jouw klanten.

Creëer je eigen e-mailadressen

Weg met @gmail.com, @live.nl en @outlook.com en maak professionele email-adressen aan.

Je koppelt jouw bedrijfsnaam makkelijk aan een hostingpakket van SitiHost, 

Veelgestelde vragen over domeinnamen

Een domeinnaam is de unieke naam die de getallenreeks van een IP-adres vervangt. Elke computer die aangesloten is op het internet, heeft een eigen Internet Protocol-adres of IP-adres; zo is het IP-adres van sitiweb 141.105.121.74.

Maar wie onthoudt dus nu? Niemand? Daarom wordt het je makkelijk gemaakt met alleen maar het onthouden van de domeinnaam.

Het Domain Name System of DNS is het naamsysteem dat de domeinnamen koppelt aan de bijhorende numerieke IP-adressen. Je kunt DNS best vergelijken met een telefoonboek. Het zorgt ervoor dat je een URL (Uniform Resource Locator) of e-mailadres kunt intikken, zonder dat je moet weten waar ter wereld de computer zich bevindt.

Meer weten? Lees deze blog eens door: https://sitiweb.nl/dns-wat-is-het-en-hoe-werkt-het/

Een domeinnaam bestaat uit verschillende delen die van rechts naar links gelezen moeten worden. Achteraan bevindt zich de extensie die het Top Level Domain of TLD weergeeft. Links daarvan staat meestal de eigenlijke domeinnaam die het Second Level Domain of SLD vertegenwoordigt. Beide worden van elkaar gescheiden door een punt. Bij SitiHosting.nl is “nl” het TLD, en “SitiHosting” het SLD.

Een domeinnaam moet men ‘lezen’ van rechts naar links; de verschillende delen, gescheiden door het punt, geven de hiërarchie aan. Het achterste deel is het hoogste niveau (Top Level Domain of TLD) en bestaat uit de extensie of suffix. Het verwijst naar een gTLD (generisch TLD) zoals .com, .net, .biz, of een ccTLD (country code TLD) zoals .nl, .be, .eu.

Elk bedrijf of organisatie, elke particuliere persoon mag een domeinnaam registreren. Voor sommige Top Level Domains gelden echter beperkingen. Zo is het voor sommige landencodes (ccTLD) verplicht om in het land zelf geregistreerd te zijn als bedrijf, of er als persoon woonachtig te zijn, wil men een domeinnaam in dat TLD registreren.

Ook bij sommige nieuwe generische Top Level Domains die binnenkort mogelijk zijn, zullen beperkingen gelden; een gTLD zoals .LAW bijvoorbeeld zal enkel voorbehouden zijn voor bedrijven en particulieren uit de juridische wereld, enz.